ویدئومتری شبکه فاضلاب

حفاظت و نگهداری از سیستم‌های فاضلاب از مسئولیت‌های مهم و پرهزینه‌ی شرکتهای آب و فاضلاب ، شهرداری‌ها و صنایع است، چرا که مشکلات سیستم فاضلاب به دلیل دور از چشم بودن چه در سطح خرد و چه کلان اصولا بعد از جدی شدن نمایان میشوند. زمانی که تعمیر آن بسیار هزینه‌بر است و زندگی اهالی ساختمان یا یک محله را مختل میکند یا کارخانه شما را فلج میکند و به محیط زیست آسیب خواهد رساند.در این مقاله به بررسی ویدئومتری شبکه فاضلاب پرداخته ایم.
بله این مشکلاتی است که حتما شما تا قبل از آشنایی با سیستم ویدئومتری با آن برخورد کرده اید: درگیری چند روزه یا حتی چند هفته‌ای با سیستم فاضلابتان، پرداخت هزینه‌های هنگفت برای شناسایی و رفع مشکل شبکه فاضلاب، و حتی پرداخت بهایی مجدد و درگیری دوباره به علت دقیق نبودن کارشناسی اولیه و حل نشدن کامل و اصولی مشکل لوله‌ها.

 

 آسیب لوله ناشی از گرفتگی با ریشه

آسیب لوله ناشی از گرفتگی با ریشه

ویدئومتری شبکه فاضلاب

اینها همگی ابعاد درگیر بودن با روش سنتی در عیب‌یابی لوله و خطوط فاضلاب است. روش‌هایی مثل بازرسی شخصی لوله‌ها با حضور ناظر در لوله و مطالعه‌ی چشمی که فقط در لوله‌های بزرگ امکان پذیر است و بعضا به علت وجود گازهای سمی برای بازرس خطرناک است. یا تزریق رنگ یا گاز به درون لوله برای پیدا کردن محل‌های شکاف که روشی نادقیق با احتمال خطای بالاست که فشار گاز یا رنگ تزریق شده میتواند خود به بزرگتر شدن شکستگی‌ها و شکاف‌های لوله هم بی‌انجامد.
اما امروزه سالهاست روش ویدئومتری، بدون حضور فیزیکی فرد ناظر داخل لوله، به کمک ربات‌هایی کوچک و با دقت بالا در تصویر برداری، برای عیب‌یابی سیستم فاضلاب در کشور ما اجرا میشود. شرکت کاوش مکانیزه فن آور که اولین مخترع ربات‌های بازرسی لوله و شبکه فاضلاب در ایران است، از سال 1384 در زمینه توسعه فناوری و ارائه خدمات عیب‌یابی و رفع اشکال خطوط لوله و فاضلاب فعالیت میکند و مفتخر است با تکیه بر دانش مهندسان خود توانسته همواره خدماتی متناسب با به روزترین تکنولوژی‌های دنیا در زمینه pipe profiling به مشتریان خود ارائه دهد.

ربات سوبوت 5 با قابلیت پیمایش لوله‌ها با قطر 160 میلیمتر و بیشتر، مجهز به تکنولوژی لیزر

 

ویدئومتری شبکه فاضلاب به چه صورت می باشد

در روش ویدئومتری برای شناسایی مشکلات لوله از یک ربات و یک دوربین که روی آن نصب شده برای حرکت در لوله و فیلم گرفتن از آن استفاده میکنیم که با توجه به ویژگی‌های لوله و نیازهای شما نوع ربات و دوربین انتخاب شده متفاوت است. ربات‌های شرکت کاوش مکانیزه فن‌آور در ابعادی طراحی شده اند که حتی برای بازرسی لوله‌هایی با قطر 125 میلی‌متر (12.5 سانتی‌متر) هم مناسب اند. همچنین متناسب با نوع لوله‌ی شما ما رباتی را استفاده میکنیم که بتواند روی سطوح خشک حرکت کند یا در لوله‌های حاوی مایع شنا کند. در این روش برخلاف روش‌‌های سنتی میتوانیم از وجود رسوبات روی دیواره لوله که مانع جریان آب میشوند مطلع شویم، با دوربین‌های لیزر با دقت بالایی دفرمه شدن لوله را ببینیم (با دقتی که ممکن است با چشم قابل تشخیص نباشد) و به این طریق گزارش و اطلاعاتی را به شما ارائه کنیم تا از شکستن لوله جلوگیری کنید، و یا شکاف‌ها و شکستگی‌های ریزی را با دقت مشاهده کنیم که قبل از بحرانی شدن به راحتی و با هزینه‌ای کم قابل تعمیرند.
همانطور که احتمالا متوجه شده اید هر چند ویدئومتری با توجه به تکنولوژی پیشرفته‌ای که در آن استفاده میشود ظاهر پرهزینه‌ای دارد، ولی با دقت بالا و توانایی پیش‌بینی مشکل قبل از جدی شدن آن، به راحتی و با صرف زمانی کوتاه میتواند در هزینه‌های شما صرفه‌جویی موثری داشته باشد.

پانوبوت یا همان ربات پانوراما با قابلیت تولید تصویر واقعیت مجازی 360 درجه از داخل لوله و استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی عیوب لوله

چه مشکلاتی با ربات ویدئومتری قابل شناسایی هستند؟

شناسایی شکاف و شکستگی‌های 1 سانتی‌متر و بزرگتر در لوله‌ها
شناسایی رسوب‌ها که کارآیی لوله و جریان آب را مختل میکنند
شناسایی فرسایش دیواره‌های لوله و نازک شدن آن که رفع به موقع آن مانع سوراخ شدن لوله میشود
تشخیص سوراخ‌های کوچک که رفع به موقع آنها باعث پاکیزه ماندن آبهای زیرزمینی و مانع شکستگی لوله میشود.
شناسایی فاصله بین بندها و اتصالات نامناسب که باعث فروریزش خاک به داخل لوله، مسدود کردن جریان آب و نفوذ آب آلوده‌ی فاضلاب به آبهای زیرزمینی پیرامونی میشود.
شناسایی کج و دفرمه (بیضوی) شدن لوله که نشان‌دهنده وجود فشارِ بیش از حد تحمل روی لوله است و باعث شکستگی، ریزش و کاملا از کار افتادن لوله میشود.
شناسایی محل دقیق شکستگی و مقدار آسیب، بدست دادن اطلاعات لازم برای طرح ریزی تعمیر بهینه لوله.
با سالها تجربه ویدئومتری و رفع مشکلات لوله‌ها، متخصصان با تجربه‌ی ما میتوانند پس از تحلیل فیلم‌ها بهترین و به صرفه‌ترین روش‌های مراقبت از سیستم فاضلاب را متناسب با نیازتان به شما پیشنهاد کنند.

اشکال لوله ناشی از شکاف و شکستگی

اشکال لوله ناشی از شکاف و شکستگی

چه پارامترهایی در یک سیستم ویدئومتری حائز اهمیت است؟

هنگام انجام عملیات ویدئومتری با توجه به تاریکی لوله توانایی سخت‌افزاری سیستم بسیار دارای اهمیت است. چه سیستم نوردهی مناسب و چه کیفیت دوربین.
همچنین باید توجه کنید نرم‌افزاری که داده‌ها را از ربات میگیرد و تحلیل میکند چه دقتی دارد؟ با وجود دوربین و سخت‌افزار قوی اگر نرم افزار سیستمی که انتخاب میکنید ضعیف باشد در تشخیص مشکلات لوله به مشکل برمیخورید. یا تیمی که به شما اطلاعات میدهد گزارش دقیقی به شما ارائه نخواهد داد.

سوبوت 3 از اولین اختراعات شرکت کاوش مکانیزه فن‌آور

موارد قابل توجه ویدئومتری شبکه آب و فاضلاب

مهم است سیستم ویدئومتری به ناظر فیلم زنده در حین بازرسی ارائه دهد تا هر جا نیاز بود ناظر لوله را دوباره بازرسی کند. پس سرعت تحلیل و انتقال داده هم مهم است.
مهم است رباتی که انتخاب میکنید به قدری بهینه ساخته شده باشد و کوچک باشد که ابعادش برای لوله شما بزرگ نباشد.
با اینکه ربات باید دقت بالایی در تصویر برداری داشته باشد و ربات‌های کاوش مکانیزه فن آور حتی نیاز به توقف هنگام برخورد با آسیب دیدگی لوله ندارند وسریعا آنرا شناسایی میکنند، اما همچنان مهارت ناظر در هدایت و حفاظت از ربات مهم است تا با کیفیت‌ترین نتیجه حاصل شود.
مهم است دوربین ربات شما قابلیت چرخش کامل داشته باشد تا بدون از دست دادن جزئیات و بدون نیاز به توقف مداوم در طول لوله، تصویری °360 در کمترین زمان ممکن به شما تحویل دهد.
پس اگر تصمیم گرفته اید از خدمات ویدئومتری استفاده کنید حتما به موارد بالا توجه کنید. و در صورت نیاز با ما تماس بگیرید.

اشکال لوله بر اثر فاصله بین بندها

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *