لخته گیرها جزء لاینفک مجموعه های پالایشی گاز است تا بتواند فاز مایع را از فاز گاز خروجی چاه تفکیک کند و گاز خالص را به فرایند پالایش ارسال نماید. مواد معلق همراه گاز بسته به ویژگی های مخزن گاز مورد استحصال در هنگام جداسازی فازهای گاز از آنها جدا شده و در قسمت زیرین لوله های لخته گیر رسوب می کند، به بیان دیگر 3 فاز گاز ورودی به پالایشگاه(گاز، مایع و جامد) از یکدیگر جدا شده فاز گاز در قسمت فوقانی گردآوری شده و فاز مایع در قسمت تحتانی گردآوری می شود اما ذرات معلق یا رسوبات جداره لوله را رفته رفته پر کرده و باعث کاهش سطح مقطع لوله لخته گیر و کارایی آن و همچنین بروز آسیبهای دیگر در جداره لوله می شود تا جایی که لوله را مسدود میکند.
در حال حاضر روش رفع انسداد لختهگیرهای گازی با جایگزینی (برش لوله و جایگزینی لوله جدید) انجام می شود و بطور کلی انجام بازرسی و گردآوری اطلاعات از وضعیت داخل لوله و همچنین انجام عملیات تعمیر و نگهداری لخته گیرهای انگشتی انجام نمی شود و در صورت لزوم از بیرون آن انجام می شود.
اما شرکت دانش بنیان کاوش مکانیزه فن آور برای نخستین بار اقدام به ارائه راه حل جدید نموده است که صنعت گاز کشور پیش از بروز انسداد لوله های لخته گیر بتواند با انجام عملیات رسوب زدایی دوره ای و همچنین بازرسی منظم، ضمن افزایش عمر تاسیسات خود نسبت به ارتقاء سطح ایمنی آن نیز گامی رو به جلو بردارد. از سوی دیگر حتی پس از ایجاد انسداد نیز امکان رفع انسداد و رسوبزدایی وجود دارد.
شرکت کاوش مکانیزه فن آور با تکیه بر سالها اجرای عملیات های گسترده شستشو، لایروبی و بازرسی در صنعت و ساخت تجهیزات واترجت صنعتی با استفاده از جت آب پرفشار و تخلیه آنی گاز پرفشار این مهم را رقم می زند.
این شرکت با در اختیار داشتن پمپ های مناسب برای تخلیه رسوبات عملیات احیاء، در روش همزمان امکان تخلیه رسوبات را در حین عملیات فراهم می نماید. همچنین در روش غیر همزمان بعد از پایان عملیات، رسوبات انتهای چاه توسط سیستم شفت و غلاف و یا ایرلیف تخلیه میشود.